Maria Ørskov Akselvoll
Maria Ørskov Akselvoll er uddannet familiesociolog og ph.d. i pædagogisk sociologi. Titlen på Marias ph.d.-afhandling ”Folkeskole, forældre, forskelle” er samtidig nøgleord for de forskningsområder, hun beskæftiger sig med, nemlig skole-hjem-forskning, forældreskabsforskning og klasseforskning. Marias særlige fokus er skole-hjem-samarbejdet i et forældreperspektiv - dvs. hvordan samarbejdet opleves og håndteres af forældrene, og den betydning, den sociale baggrund har for forældres (ulige) deltagelsesmuligheder i samarbejdet med skolen, ikke mindst det digitale. Det er med det fokus, at Maria arbejder som konsulent og foredragsholder for kommuner, skoler og andre skole-hjem aktører.
Suna Christensen
Suna er uddannet antropolog, ph.d. og supervisor / coach. Sunas ph.d. kortlagde skolekultur som barriere for grønlandske elevers gennemførsel. Suna lærte meget om dansk skolekultur ved at se det fra en grønlandsk rensdyrjægers perspektiv, og har senere koblet jægerens blik med håndværkerens og forsket i hvad god undervisning er i erhvervsuddannelserne. Hun har stor erfaring med supervision/coaching, aktionslæring og evalueringer med et lærende sigte. Det er hendes erfaring at den antropologiske grundpræmis om anerkendelse af ’den anden’, spiller godt sammen med et læringsperspektiv på relationer. Suna er optaget af at bistå kobling mellem skoler og andre organisationer med verden omkring dem; det synliggør samfundsrelevans i virke eller undervisning, og giver mening i læring og arbejde. Suna har især publiceret om ledelse og praktisk læring, og hun er på det seneste blevet optaget af frivillighed.
Tina Wilchen Christensen
Tina har i snart 20 år forsket, rådgivet og undervist i, hvordan mennesker skaber mening og sammenhænge via social deltagelse og læring. I de senere år har hun særligt fokuseret på at undersøge og forstå menneskers veje ind, på tværs af (cross over) og ud af ekstreme grupper. Tina har på baggrund af en kandidatgrad i social antropologi og en ph.d. i social psykologi således oparbejdet ekspertviden om radikaliseringsprocesser, ekstremisme, exitprogrammer og støtte af personer, der er ved at løsrive sig fra ekstreme miljøer. Hun har formidlet viden om vejene ind i ekstreme grupper og exit processer i videnskabelige- og populær-videnskabelige tidsskrifter, magasiner og online publikation nationalt og internationalt.
Tine Basse Fisker
Siden 2002 har Tine forsket i og arbejdet med formidling af forskningsbaseret viden inden for feltet omkring inkluderende læringsmiljøer i skoler og dagtilbud. Med baggrund i en ph.d. i pædagogisk psykologi tager Tine afsæt i forskning omkring børn i vanskeligheder og de sammenhænge børn indgår i. Hendes fokus er derfor på, hvordan vi kan indrette pædagogiske og didaktiske læringsmiljøer, som flest mulige børn trives længst muligt i. Tine formidler derfor viden om inkluderende læringsmiljøer til skoler, dagtilbud og PPR i landets kommuner, og indgår i ekspertgrupper i undervisningsministeriet og socialstyrelsen. Samtidig, og for at arbejde hele vejen rundt om de vanskeligheder, som børn kan være i, arbejder Tine med børn og familier i terapi. Her er hun særligt optaget af angstbehandling og af de komplekse vanskeligheder vi ser, når børn i længere tid ikke kommer i skole.
Helle Rabøl Hansen
Helle er uddannet jurist og har specialiseret sig i FN Konventionen for Barnets Rettigheder (Børnekonventionen). Helle har kombineret det juridiske med en ph.d. i Pædagogisk Psykologi. Hun studerer og forsker i mobning, marginalisering, magt og miljø i skolen og i ungdomsuddannelserne. Helle har fokus på bl.a. skolevrede, tavshed, sårbarhed, skolesorg, køn og longing for belonging. Hun producerer viden, der strækker sig fra unge i studiepres til banderekrutteringerne blandt skolemarginaliserede unge. Igennem de senere år har Helle udviklet en antimobbemetode til lærere, der gerne vil udfordre mobning uden at individualisere årsagerne: (parentesmetoden), som også er titlen på en af hendes bøger. Metodens kerne handler om at tænke og agere i mobbemiljøer på nye måder. Helle har også udviklet en forskningsbaseret evalueringsmodel, der kan bruges til at følge sociale projekter for at blive klogere på, hvad der lykkedes og hvad der ikke lykkedes.
Peter Hervik
Peter Hervik, PhD, antropolog, tidligere lektor og professor, mso i migrationsstudier ved Aalborg Universitet. Pt projektleder og forsker på et stort studie af oplevelser og reaktioner på racialisering i Denmark, herunder ekstremisme i sociale medier. Min forskning, undervisning og publikationer omfatter nyhedsmediernes dækning af religiøse og etniske minoriteter i Danmark, racialisering, nynationalisme, konfliktanalyse, social praksisteori, kulturbegrebet, medieantropologi, etnografisk metode og meget mere. Seneste arbejde handler om studiet af uvidenhed, misinformation, disinformation og ligegyldighed overfor forskningsbaseret viden og etablerede kendsgerninger. Publikationer inkluderer blandet andet: The Annoying Difference. The Emergence of Danish Neonationalism, Neoracism, and Populism in the Post-1989 World. (Berghahn Books, 2011), Can Behaviour Be Controlled? Women in Post-Revolutionary Egypt. (Med Mette Toft Nielsen), (Peter Lang, 2017), Racialization, Racism and anti-Racism in the Nordic Countries. (ed.), (Palgrave Macmillan, 2018). ”Mayan People Within and Beyond Boundaries. Social Categories and Lived Identity in Yucatan” (Routledge: New York & London 2003) Hervik, Peter. 1999. Den generende forskellighed. Danske svar på den stigende multikulturalisme. (Hans Reitzels Forlag: Copenhagen, 1999).
Louise Klinge
Louise er skoleforsker og skolekonsulent og bidrager med viden om folkeskolen med fokus på lærerens relationskompetence, som er altafgørende for børn og unges trivsel og læring. Formidlingen af Louises forskning, bl.a. fra hendes ph.d. om lærer-elev-relationer, sker i den uddannelsespolitiske debat, i bøger og artikler og besøg rundt i landet med foredrag, workshops og supervision.
Som skolekonsulent giver Louise redskaber til lærere, pædagoger og skoleledere til at indgå i positive relationer med alle børn og unge. Relationer der muliggør glædesfyldte læringsfællesskaber i skolen.
Gro Emmertsen Lund
Gro er ph.d. fra Twente Universty, hvor hun har forsket i marginalisering og sociale eksklusionsprocesser i skolen. Gro er læreruddannet, har en master i evaluering fra SDU, samt en socialkonstruktionistisk leder- og konsulentuddannelse. Som selvstændig forsker og konsulent arbejder Gro med skoleudvikling, kulturudvikling, organisationsudvikling og ledelsesudvikling. Gro holder oplæg og gennemfører workshops for personalegrupper på alt mellem 5 og 500 medarbejdere. Hun har undervist 6 år på Haslebo & Partneres leder-og konsulentuddannelse, samt faciliteret ledelsesudviklingsforløb og ledelsessparring. Gro er forfatter til bøger og artikler, samt serieredaktør ved Dansk Psykologisk forlag. Som Associate og Faculty Advisor ved The Taos Institute har Gro arrangeret konferencer i Norge og på Færøerne og har et stor internationalt netværk. Siden 2018 har Gro været advisoryboardmedlem i foreningen Ung Uden Mobning.
Jóhannes Miðskarð
Jóhannes Miðskarð er folkeskolelærer, cand. pæd. i pæd. psyk. og PhD i livslang læring, hvor han forskede i det tværsektorielle og tværprofessionelle koordinering og samarbejde. Han har forsket og undervist i 10 år i ledelse og otganisationsudvikling på Færøernes universitet. Han arbejder nu som ekstern lektor på CBS, hvor han underviser i ledelse og organisationsudvikling, samtidig har han sit eget konsulent firma. Han er en erfaren vejleder for ledere i både offentlige og private virksomheder og har specialiseret sig i organisationsudvikling med fokus på at skabe effektive og bæredygtige forandringer. Jóhannes har desuden stor erfaring med at facilitere personaleudvikling i dagtilbud og skoler, hvor han hjælper medarbejdere med at styrke samarbejde og udvikle professionelle kompetencer. Han er også engageret i udvikling af maritime uddannelsesinstituioner, hvor han arbejder med at forbedre organisatoriske processer og styrke læringsmiljøer. Jóhannes kombinerer sin akademiske baggrund med praktisk erfaring
Signe Pildal
Signe er cand.phil. og ph.d. i retorik indenfor det pædagogiske felt. Hun har siden 1999 arbejdet med forskning og undervisning indenfor det pædagogiske felt, senest som lektor på DPU, AU. Signes særlige fokus er på sanselighed, skriftlighed og videnspolitik i et retorisk og socialanalytik perspektiv. I 2016 sagde Signe sit lektorat op for at skrive på fuld tid. Signe holder dog stadig foredrag, faglige oplæg og fungerer som konsulent i forhold til retoriske og/eller pædagogiske problemstillinger.
Jonas Sprogoe
Jonas er cand.mag. i voksenpædagogik og ph.d. i organisatoriske læreprocesser. Jonas er selvstændig konsulent i firmaet Bedre Praksis og partner i firmaet Brilliant Innovation. Jonas er i sit virke optaget af organisationsudvikling ved at koble teori og praksis gennem fx inddragende processer, praksisnær kompetenceudvikling og brug af læringsspil. Jonas har udviklet flere læringsspil og har bidraget som forfatter og redaktør på nationale og internationale bøger og tidsskriftsartikler om fx innovation, organisatorisk læring og kvalitativ analyse. Jonas underviser blandt andet på Diplom i Ledelse på Professionshøjskolen Absalon, og er ekstern lektor på Aarhus Universitet (DPU), hvor han er tilknyttet kandidatuddannelsen i Uddannelsesvidenskab og Master i Voksnes Læreprocesser.
Micki Sonne Kaa Sunesen
I sin ph.d. har Micki forsket i relationspædagogik, kompetenceudvikling og professionelles læring. Micki arbejder som selvstændig konsulent i firmaet Nordic Learning, hvor han med afsæt i en aktionsforskningstilgang arbejder med udviklingsarbejde og kompetenceudvikling i pædagogiske sammenhænge. Han er særligt optaget af at fremme læring og udvikling i organisationer, gerne via kontekstnære processer, hvor mennesker lærer af hinanden via social interaktion og refleksive dialoger. Oprindeligt er Micki læreruddannet med undervisningserfaring, har en PD og en kandidatgrad i pædagogisk psykologi fra Aarhus Universitet. Micki er desuden forfatter og redaktør, og er tilknyttet Aalborg Universitet, Institut for læring og filosofi, som ekstern lektor.
John Winslade
John Winslade has a long history of participation in counsellor education. He did this first for 10 years at the University of Waikato in New Zealand and then at California State University San Bernardino (CSUSB) for 16 years. He was the Associate Dean of the College of Education for four years at CSUSB. As a Taos Associate he has supervised dozens of PhD-students from around the world. He has co-written 12 books and many book chapters and articles on narrative therapy, narrative mediation and conflict resolution, grief therapy, multicultural counseling and education and has taught workshops in more than 25 countries, including Denmark. His interests lie particularly in narrative practice, poststructuralist and social constructionist ideas and restorative practices. He is now an emeritus professor at CSUSB and lives in New Zealand where he consults with schools, the Ministry of Education and scholars at University of Waikato.
Akademia-paradokser
Aktionslæring
Angstbehandling
Arktisk pædagogik
Banderekrutteringer
Boligsociale projekter
Børnekonventionen
Cross over ind/ud af ekstreme grupper
Demokratisering af det psykologfaglige felt
Egenomsorg og anden omsorg
Etniske minoritetsunge
Evaluering af sociale projekter
Exit (bande)processer
Familiesociologi
Forældreforskning
Frivillighed
Fællesskabende didaktikker
Glædesfyldte læringsfællesskaber
Grønlandske læringsperspektiver
Inkluderende læringsmiljøer
Kropslige dimensioner i læring
Køn, herkomst og sociale opvækstbetingelser
Ledelse og praktisk læring
Ledelsessparring
Ligestilling i uddannelse
Livstilscirkler
Lærer-elevrelationer
Lærerens relationskompetencer
Marginalisering
Mixed methods
Mobning
Motivation i skole og uddannelse
Netværksaktører mellem universitet og ”klassiske” praksisfunktioner
Når etnicitet bliver andethed
Parantesmetoden
Pisa-kritik
Psykoterapi i et pædagogisk psykologisk perspektiv
Pædagogisk praksis som koreografi
Radikaliseringsprocesser
Retorikker i det pædagogiske felt
Rettighedsskoler
Sammensatte sorgbarheder
Sanselighed, skriftlighed og videnspolitik i et retorisk og socialanalytisk perspektiv
Skole-hjemsamarbejdet
Skoleforskning
Skolefravær
Skolesorg
SkoleUvillighed
Skolevrede
Social konstruktionistisk ledelse
Sociale eksklusionsprocesser
Statistiske analyser af uddannelsesdata
Studiepres
Teori/praksis processer
Uddannelsesforskning
Uddannelsesresiliens
(U)lige deltagelsesmuligheder
Ulighed
Undervisning på erhvervsuddannelser
Ungdomsforskning
Unge(mis)trivsel
Ungeidentiteter
Unge & stress